Seminar 'Taking Responsibility'

Saturday 07 October 2023, 10:00 - 14:00 hrs.
Theaterzaal, Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

‘Hoe kan het conservatorium bijdragen aan maatschappelijk betrokken muzikant- en docentschap, zowel binnen als buiten de muren van het gebouw? Die vraag staat centraal in het seminar Taking Responsibility, een initiatief van studenten en docenten van de master Musical Leadership en het mastervak Music for an Inclusive Society.

Binnen een activistische context onderzoeken we hoe studenten, docenten en alumni van het CvA en daarbuiten bijdragen aan initiatieven, discussies en projecten in hun eigen opleiding en werk en in hun (latere) beroepspraktijk. Hoge artistieke waarde en het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid hoeven elkaar niet uit te sluiten, maar kunnen elkaar juist versterken.  

Gastsprekers en workshopleiders zijn Jerry Afriyie, Joanne Smolders en Niek Putman.

Meer informatie en aanmelden

Share