Score Collective - Music from China

Friday 27 January 2023, 20:15 - 22:00 hrs.
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam

Score Collective o.l.v. Ed Spanjaard
Music from China: Guo Wenjing - Drama (1995); Caprice for Ensemble (2018); Gao Ping - Ephemeral (2014); Tan Dun - Circle with Four Trios, Conductor and Audience (1992); Lament: Autumn Wind (1993); compositietudent van het CvA - nieuw werk (2022)

Score Collective, het ensemble voor nieuwe muziek van het Conservatorium van Amsterdam, presenteert met Music from China een staalkaart van het Chinese componeren uit de afgelopen drie decennia. Het programma wordt gedirigeerd door Ed Spanjaard, die door zijn pionierswerk met het Nieuw Ensemble een grote expertise rond Chinees repertoire heeft ontwikkeld.

Twee werken van Guo Wenjing, waaronder zijn opwindende Drama voor drie paar Chinese bekkens, en twee werken van Tan Dun, waaronder een vroeg werk waarin het publiek mag meedoen, worden gecombineerd met werken van Gao Ping en een compositiestudent van het CvA.

Informatie en kaarten

Share