Pop - Tamino

Saturday 03 December 2022, 20:00 - 23:00 hrs.
Paradiso
Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam

Tamino is een zanger, gitarist en pianist uit Antwerpen die aan het conservatorium in Amsterdam studeerde. Hij komt niet zomaar aan zijn voorliefde voor muziek en shows: op jonge leeftijd heeft zijn moeder hem kennis laten maken met opera en theater. Ook is zijn grootvader is in de Arabische wereld een zeer bekende zanger en acteur. Deze invloeden hoor je allemaal terug in Tamino‚Äôs muziek, deze bevat namelijk beeldende composities en elementen van Arabische muziek. 

Zijn titelloze EP uit 2017 bevat singles als 'Habibi' en 'Cigar' die al hoge ogen gooide. Tamino's debuutalbum 'Amir' verscheen in oktober 2018, maar zijn ster was toen al lang rijzende, getuige de vele uitverkochte shows die hij al op zijn cv heeft kunnen zetten. We hebben met de nieuwe singles 'The First Disciple' en 'Fascination' al een voorproefje gehad van zijn komende album getiteld 'Sahar'.

Support act: Loverman

Info en tickets

Share