Jazz/classical - Club Partout olv Tijn Wybenga

Tuesday 04 October 2022, 20:30 - 22:30 hrs.
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam

Componist, dirigent, artistiek leider (en alumnus) Tijn Wybenga en zestien jonge muzikanten nemen je mee op een spannende muzikale reis vol onverwachte ontmoetingen. De helft van de muzikanten komt uit het Midden-Oosten & Afrika en de andere helft zijn internationale studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Dit concert is het resultaat van twee dagen experiment waarin uiteenlopende muzikale tradities vrijelijk worden vermengd met hedendaagse jazz. De startpunten zijn bepaald, de uitkomsten ongewis.

Tijn combineert modern klassiek, jazz en elektronica met improvisatie, dans en theater. Zijn muziek is geïnspireerd op klassieke, hiphop- en jazzmuziek, vermengd met invloeden uit Zuid-Afrika, Turkije en India. Van 2019 tot 2021 was Tijn Artist in Residence in het BIMHUIS waar hij de klank van hedendaags Amsterdam onderzocht. Met zijn 14 koppige ensemble AM.OK heeft hij twee albums geproduceerd. Zijn album Brainteaser (2021) is lovend ontvangen in de nationale en internationale pers en won de Deutscher Jazz Preis voor beste internationale debuutalbum van het jaar.

Info & tickets.

Share