Classical concert

Sunday 02 October 2022, 16:00 - 17:00 hrs.
Oude Kerk Spaarndam
Kerkplein 1
2063 KB Spaarndam

Florin Mantale wordt omschreven als “een van de meest veelbelovende pianisten van zijn generatie” (Viniciu Moroianu).
Hij studeerde in 2021 af aan het Conservatorium van Amsterdam onder de uitzonderlijke leiding van Naum Grubert.

De Roemeense pianist Florin Mantale leidt een actieve internationale muziekcarrière als solist en beheerst een grote verscheidenheid aan repertoire met een “unieke zeggingskracht” (Naum Grubert). Hij debuteerde in 2017 met het Roemeense Ion Dumitrescu Philharmonic orchestra en voerde Mozarts 9e pianoconcert in Es majeur uit onder leiding van Florin Totan. Hij trad op in heel Europa in verschillende belangrijke zalen zoals Muziekgebouw Eindhoven (Nederland), Roemeens Atheneum (Roemenië), BOZAR (België), Bulgarije Concert Hall (Bulgarije) en in Italië, Servië, Spanje, Schotland, Engeland.

Florin Mantale ontving vele prijzen, waaronder The Public Prize tijdens de Finale van de Internationale Vriendcultuurprijs in Tilburg, (Nederland), The Public Prize tijdens Maastricht Music Award 2019 en hij werd bekroond met de Willem Mengelberg-beurs van de Concertgebouworkeststichting Amsterdam.

Tickets en info.

Share