CvA Concert Big Band & Reinier Baas

Friday 12 July 2019, 15:00 - 17:00 hrs.
North Sea Jazz Festival
Ahoyweg 10
Rotterdam

Bezetting
Johan Plomp (conductor); Reinier Baas, Ben Fitzpatrick, Santiago Von Sternenfels Fiorito (alto saxophone); Hristo Kamenox Goleminov (bass clarinet, tenor saxophone); Marios Charalampous (tenor saxophone); Aviv Noam (bass clarinet, baritone saxophone); Bram Hartwig, Lourens van der Zwaag, Pedro Jesús Cruses Almendro, Primoz Stefancic (trumpet); Alba Pujals, Alex van Abeelen, Gregor Sperzel (trombone); Frederic Philipp Andrej (bass trombone); Moritz Werner (guitar); Yunah Han (piano); Daniel Nagel (double bass); Tim Hennekes (drums).

Over
De Conservatorium van Amsterdam Concert Big Band bestaat uit 18 van de meest getalenteerde studenten van het Conservatorium van Amsterdam. De bezetting vertegenwoordigt het internationale karakter van de opleiding, die meer dan 57 nationaliteiten herbergt. De band nodigt regelmatig nationale en internationale gastsolisten uit, zoals eerder onder meer Jesse van Ruller, Dick Oatts, Terell Stafford, Seamus Blake en David Linx. Deze keer werkt de band samen met gitarist en componist Reinier Baas, die zelf aan het CvA afstudeerde en inmiddels een belangrijke speler is in de Nederlandse jazz. Samen omarmen ze nieuwe geluiden en muzikale texturen die de huidige tijd en tendens waarin we leven illustreren. Van harde swing tot surfritmes en broken beats, allemaal gecombineerd in één muzikale belevenis. De band brengt een selectie composities van Baas, die door hemzelf en dirigent Johan Plomp werden gearrangeerd. De laatste is een gewaardeerd pedagoog die op diverse opleidingsinstituten met jong toptalent werkt.  Tickets & Meer Informatie

Share