Examenconcert Nationale Master Orkestdirectie

Friday 26 April 2019, 21:30 - 23:30 hrs.

Vr 26 april 2019, 21.30u, Bredeweg Festival, Amsterdam

Eindexamen van Leonard Kwon

Mmv Bredeweg Festival

Gratis, reserveren niet mogelijk

www.bredewegfestival.nl/opera  

 

Programma

Gaetano Donizetti – bewerking van L’elisir d’amore

 

Leonard Kwon

Na een studie musicologie studeerde Leonard Kwon blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna heeft hij zijn bachelor orkestdirectie behaald aan het Conservatorium van Amsterdam. Leonard studeert nu aan de Nationale Master Orkestdirectie. Leonard heeft als assistent-dirigent opgetreden bij verschillende producties van de Dutch National Opera Academy, evenals bij vele Nederlandse en buitenlandse orkesten. Hij was gastdirigent bij het Residentie Orkest en Gwangju Symphony Orchestra. Hij nam deel aan masterclasses bij het Orkest van de 18e Eeuw, en bij grote dirigenten als Jorma Panula en Daniele Gatti.

 

Nationale Master Orkestdirectie

De Nationale Master Orkestdirectie is een samenwerking tussen het Koninklijk Conservatorium, het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse Orkesten. Het doel van de opleiding is om jonge dirigenten op te leiden tot het hoge niveau dat vereist is om een professioneel symfonieorkest adequaat en artistiek verantwoord te kunnen leiden. De studenten krijgen binnen de opleiding de kans om als assistent-dirigent ervaring op te doen bij de Nederlandse orkesten.

Share