CvA Symfonieorkest

Monday 15 April 2019, 20:00 - 22:30 hrs.
TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht

Richard Strauss is geliefd bij orkestmusici vanwege de flair en veelkleurigheid van zijn muziek. Van de fonkelende opening tot de tedere vioolsolo en het trotse hoornthema trekt Strauss in Don Juan alle registers open om een genuanceerd portret te schetsen van de roemruchte rokkenjager: een hartstochtelijk, maar diep ontevreden figuur. Van geheel andere snit is het pastorale Hoboconcert, waarin Strauss terugkijkt naar de pruikentijd van de rococo.

Strauss was ook een liefhebber van de zangstem. Naast opera’s componeerde hij expressieve liederen, veelal over de liefde, waarin geluk, hoop en dankbaarheid elkaar afwisselen. Dit componistenportret wordt afgesloten met het beeldende, virtuoze orkestwerk Tijl Uilenspiegel, waarin deze legendarische schelm de maatschappij op stelten zet: een traktatie voor het publiek en een dankbare uitdaging voor de topmusici van morgen.

Programma:
Richard Strauss - Don Juan op. 20

Richard Strauss – Hoboconcert, solist Ludovico Asnaghi

Richard Strauss - Cäcilie uit 4 Lieder op. 27 Adéline Le Mersopraan

Richard Strauss - Wiegenlied uit 5 Lieder op. 41, Liza Lozicamezzo-sopraan

Richard Strauss - Zueignung uit Gedichte aus 'Letzte Blätter' op. 10, Maaike Hupperetzsopraan

Richard Strauss - Morgen uit 4 Lieder op. 27, Gabriele Bonfantitenor

Richard Strauss - Tijl Uilenspiegels schelmenstreken op. 28


Uitvoerenden:
Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam
Andrew Grams - dirigent

https://www.conservatoriumvanamsterdam.nl/symfonieorkest/

 

 

Share