GAIA Septet

Tuesday 26 March 2019, 22:00 - 23:00 hrs.
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam


Op het Panama Jazz Festival hebben Berklee Global Jazz Institute, de School of Jazz and Contemporary Music van The New School in New York, het Conservatorium van Amsterdam, het Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse de Paris en de Siena Jazz Academy een internationale organisatie opgericht, onder leiding van pianist Danilo Perez, met als doel jonge musici te vormen tot ambassadeurs van de jazz.

Van 22 t/m 25 maart komen studenten van alle vijf instituten voor het eerst bijeen. Iedere school stuurt een afgevaardige student, die een stuk schrijft voor een samen, in Amsterdam, te vormen band. De muziek die zo ontstaat wordt op verschillende podia en festivals uitgevoerd, in Nederland, Italie, Frankrijk en de VS.

Share