Masterclass Marc Danel

Sunday 15 December 2019, 14:00 - 16:00 hrs.
Theaterzaal, Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

Sinds 2010 is Marc Danel verbonden aan de NSKA en vandaag ziet u hem eindelijk aan het werk als docent. Marc Danel begeleidde Nederlandse kwartetten die nu gezicht geven aan het kamermuzieklandschap - Matangi, Rubens, Ragazze, Dudok, Ebonit en Ardemus - en buitenlandse kwartetten zoals het Atrium, Anima, Tiberius en Varèse. Vanuit het partnerschap tussen de NSKA en het Conservatorium van Amsterdam is hij tevens docent Strijkkwartet aan het CvA.

Marc Danel (1969) studeerde aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen. Hij is primarius van het Quatuor Danel, dat wordt gezien als een van de erfgenamen van het vermaarde Beethoven Kwartet en het Pro Arte Quartett. Het Quatuor Danel wordt geroemd om zijn interpretaties van Beethoven, Sjostakovitsj en Weinberg, maar is ook een belangrijk vertolker van hedendaagse muziek. Het kwartet werkt regelmatig samen met componisten als Helmut Lachenmann, Pascal Dusapin en Patrick de Clerck.

Marc Danel is tevens professor Viool aan het Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie in Namen (B) en het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Lyon (Fr) en gastdocent op diverse conservatoria in Europa en daarbuiten.

Deze masterclass is een samenwerking tussen de Nederlandse Strijkkwartet Aacademie (NSKA) en het Conservatorium van Amsterdam

Share