Afstudeervoorstelling Het Parfum

Wednesday 29 May 2019, 20:00 - 21:45 hrs.
Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam

Afstudeervoorstelling Tabita Friis Kristensen (Regie Opleiding), Manouk Martens (Productie Podiumkunsten) en Martijn van Nunen (Design & Technologie).
 

1738, Parijs. De straten stinken naar mest, de binnenplaatsen stinken naar urine en de mensen stinken naar zweet en ongewassen kleren. De rivieren stinken. De pleinen stinken. En in het hart van Parijs, is er weer een plek waar de stank bijzonder hels heerst. Op precies die plek werd een jongetje geboren: Jean-Baptiste Grenouille. Zijn genie en zijn ambitie beperken zich tot een gebied dat in de geschiedenis geen sporen na laat: Het vluchtige rijk der geuren.

Hij, Jean-Baptiste Grenouille, zonder geur geboren, stammend uit afval, stront en ontbinding, opgegroeid zonder liefde heeft maar een doel voor ogen. Hij moet een schepper van geuren zijn. En niet zomaar één, maar de grootste parfumeur aller tijden!

Het Parfum is een groteske, absurde, angstaanjagende en romantische voorstelling over obsessie, connectie en disconnectie. Hoe weten wij waarnaar wij op zoek moeten om het leven zin te geven? En wat doen wij wanneer het doel waarnaar wij zo lang hebben gezocht, is bereikt?
 
Regisseur Tabita Friis Kristensen bewerkt de bestseller Das Parfum van Patrick Süskind uit 1985 en zet het in een nieuw licht. In samenwerking met Nina Kay (scenografie/kostuums), Timon Persoon (compositie) en Jasper Nijholt (lichtontwerp) vertalen zij de romantische taal van Süskind naar een zintuigelijk en innemend universum in het theater.
 

U kunt online kaarten reserveren. Klik op de datum van uw keuze en volg de instructies:

di 28 mei 20:00 (try out)
wo 29 mei 20:00 (première)
vr 31 mei 20:00
za 1 juni 20:00

De voorstelling is op 23 juni te zien tijdens het ITS Festival, meer informatie volgt.

Credits
Regie en concept Tabita Friis Kristensen (afstudeervoorstelling Regie Opleiding)
Scenografie en kostuums Nina Kay
Compositie Timon Persoon
Lichtontwerp Jasper Nijholt
Geluidsontwerp Bram van Gameren
Dramaturgie Jan Vos
Spel Santino Slootweg, Marieke Giebels, Pepijn Korfage, Anne van den Burg, Anne Hofman, Kris Hutten, Marloes IJpelaar, Pleun Roode, Judith Schrijver
Productie Manouk Martens (Afstudeervoorstelling Opleiding Productie Podiumkunsten)
Technische productie Martijn van Nunen (Afstudeervoorstelling Design & Technologie)
Techniek Mathieu Abbink, Titus Duitshof, Jordy Veenstra, Yared van der Zijde
Productie assistentie Matilda Rasquin, Terry Twengie
Vormgeving promotie Wies Brand, Jasmijn Pielkenrood, Maria Watjer (Breitner Academie)
Met dank aan AHK Interfacultaire Projecten, Hero Kaspers, Frits van Driel, Bas de Bruijn, Annebeth Vlietstra, Kasper Tarenskeen, Florian Hellwig, Steven van Watermeulen, Judith Oostrom, Joost Verlinden

Locatie
Academie voor Theater en Dans, Theaterzaal, Jodenbreestraat 3, Amsterdam

Share