Josep Domenech Lafont

Josep Domenech studeerde hobo in zijn woonplaats Amposta (Catalonië) en vervolgens bij Josep Julià aan het Conservatori Superior de Barcelona. Hij  studeerde ook aan de Musikakademie der Stadt Basel en bij Alfredo Bernardini aan het Conservatorium van Amsterdam.

Josep heeft veelvuldig opgetreden met vele van ‘s werelds bekendste oude-muziekensembles, zoals Les Talens Lyriques, Bach Collegium Japan, Il Giardino Armonico, Balthasar Neumann Ensemble, Europa Galante, Orchestre Revolutionare et Romantique en het Concert des Nations. In 2008 kreeg hij een aanstelling als solo-hoboïst bij Concerto Köln.

Josep heeft samengewerkt met talloze beroemde musici, zoals Masaki Suzuki, Sir John Eliot Gardiner, Fabio Biondi, Giovani Antonini en Jordi Savall. Hij is docent barokhobo aan het Conservatori de Girona en het Conservatoire à Rayonnement Régional de Toulouse en geeft regelmatig masterclasses en lezingen op festivals en op conservatoria door heel Europa. Per 1 september 2015 is hij verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam als hoofdvakdocent barokhobo.

 

Delen