Paul McNamara

Tot de grote successen van de Ierse tenor Paul McNamara behoren zijn debuut in La Fenice, Venetië, als Wagners Tannhäuser, onder leiding van Omer Meir Wellber, en lovend ontvangen optredens in de Deutsche Oper Berlin in Braunfels' Szenen aus dem Leben der heiligen Johanna. Ook kreeg hij veel lof van zowel publiek als pers voor zijn debuut in Noord-Amerika in Max von Schillings' opera Mona Lisa met het American Symphony Orchestra onder leiding van Leon Botstein.

Paul McNamara heeft opgetreden in operatheaters in heel Europa, zoals het Deutsches Nationaltheater Weimar, Mainfranken Theater Würzburg, Oper Halle, Oper Kiel, Oper Köln, Staatstheater Meiningen, Staatstheater Schwerin, Staatstheater Wiesbaden, Theater Münster, Theater Bielefeld, the Stadttheater Bern, het Teatr Wielki in Warschau, Théâtre Royal de la Monnaie in Brussel, NI Opera, Cape Town Opera, the Opera Lesna in Sopot (Polen), Opera Ireland, het Janáček Festival in Brno, de National Opera in Almaty, Kazachstan, het Theatro Municipal, Rio de Janeiro en bij het Salzburg Festival en het Beijing Music Festival. Zijn uitgebreide repertoire omvat rollen als Wagners Claudio (Das Liebesverbot), Erik, Loge, Tannhäuser, Tristan, Siegfried en Parsifal, en rollen in opera's van Monteverdi, Cavalli, Mozart, Weber, Meyerbeer, Tsjaikovsky, Leoncavallo, Dvořák, Strauss, Janáček, Zemlinsky, Berg, Britten, André Previn, Krzysztof Penderecki en John Adams. Ook trad hij als concertzanger op in vele van 's werelds beroemdste concertzalen, zoals de Berlin Philharmonie, het Concertgebouw Amsterdam en Carnegie Hall in New York.

Paul McNamara studeerde aan de Royal Irish Academy of Music, en behaalde diploma's met onderscheiding aan het University College Cork, de Cork School of Music en het Royal College of Music in Londen. Hij is mede-oprichter en directeur van Opera Collective Ireland en docent aan het American Institute of Musical Studies in Graz.

Delen