Wim Leising

Wim Leising (Haarlem, 1955) studeerde piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Truus Tichelman, Daniëlle Dechenne en Willem Brons. Ook studeerde hij muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Als uitvoerend musicus treedt hij regelmatig op als kamermuziekspeler en begeleider.

Vanaf 1990 is hij zich gaan toeleggen op het dirigeren met een speciale voorliefde voor muziektheaterproducties. Zo heeft hij het Ouderkoor van de Vrije School in Haarlem opgericht, dat naast missen ook opera’s uitvoerde van Henry Purcell, Christoph Willibald Gluck, Carl Maria von Weber en Carl Orff (Carmina burana). Met het N.O.G. Muziektheater voerde hij gedurende tien jaar operettes uit in de Haarlemse Stadsschouwburg.

Sinds 1995 dirigeert hij het Spaarndams Gemengd Koor, waarmee hij een succesvolle uitvoering van De schipbreuk van Johan Wagenaar realiseerde, een groot opera-operetteconcert in het Concertgebouw van Haarlem en het Verdi Kolk Concert in 2001. Sinds 2002 is hij dirigent van het Stichtse Muziektheatergezelschap Polyhymnia in Zeist, en van 2005 tot 2007 was hij dirigent en repetitor voor OZG Orpheus in Amsterdam. Sinds 2014 is hij in diezelfde hoedanigheid verbonden aan de Stichting Opera in het Theater.

Delen