Wilmar de Visser

Wilmar de Visser (Den Helder, 1972) studeerde contrabas bij Peter Stotijn aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij in 1997 zijn diploma behaalde met een 10. indsdien heeft hij zich ontwikkeld tot een van de meest veelzijdige bassisten van Nederland. Naast zijn werk als tweede solo-contrabassist bij het Radio Filharmonisch Orkest speelt hij contrabas en basgitaar in het Nederlands Blazers Ensemble en talloze andere orkesten, ensembles en bands, waarvan hij sommige zelf heeft opgericht.

Wars van hokjesgeest, met een zeer brede muzikale smaak en de wereld als podium speelt hij al zijn hele loopbaan samen met de meest uiteenlopende topmusici: van de Keniaanse zanger Ayub Ogada, sopraan/dirigent Barbara Hannigan tot aan cellist Jordi Savall in concertzalen van Amsterdam (Nederland), Vitoria (Braziliƫ), New Delhi (India) tot Cotonou (Benin).

Als bedenker en oprichter van Splendor Amsterdam (Amsterdamprijs voor de Kunst 2015) en mede-oprichter van het muziekcollectief LUDWIG (Grammy 2018) behoort Wilmar tot de absolute koplopers op het gebied van succesvolle innovaties en initiatieven in de internationale muziekwereld. 

Delen