Tobias Borsboom

Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten. Hij studeerde aan de jong talent-afdeling van het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti en behaalde in 2013 zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij Jan Wijn.

Als solist won Tobias de Dutch Classical Talent Award, en met duopartner Piotr Jasiurkowski, viool, ontving hij de publieksprijs. Aan de prijsuitreiking gingen een grootschalige tour door Nederland, een cd-opname en radio-opnames vooraf. Ook oogste hij succes op concoursen als de Almere Chamber Music Competition, het Grachtenfestival Conservatorium Concours, de Grand Dominique, de YPF Piano Competition, het Concertgebouw Entree Kamermuziek Concours en het Prinses Christina Concours.

Tobias is een graag geziene gast op vele podia en festivals, zoals het Storioni Festival, het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, het Grachtenfestival Amsterdam, het Wonderfeel Festival, My First Festival, het Peter de Grote Festival en The International Holland Music Sessions. Als solist toerde hij in 2015 in Gershwins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest langs alle grote zalen van Nederland. Met pianoduo-partner Yukiko Hasegawa speelde hij in samenwerking met Operagroep The Fat Lady de Carmina burana van Carl Orff.

Voor het seizoen 2017-2018 is Tobias naast Pamela Smits uitgenodigd als gastprogrammeur en artistiek leider van de Vriendenconcerten in de Zuiderkerk Amsterdam. Tevens is hij muzikaal lid van Theatre-Hotel Courage, dat in 2017 haar eerste tournee maakt met A room with a view. In samenwerking met theaterproductiehuis Oorkaan speelt hij Meneer Tobias en het zwarte monster, een muziekvoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar. Tevens organiseert hij concerten onder de naam Podium Pianoboom in Den Haag en omstreken.

In 2017 bracht Tobias Borsboom zijn debuut-cd Wanderer uit op het label 7 Mountain Records. Deze cd is onderdeel van een groter project, waarbij Tobias het romantische Wanderer-thema koppelt aan hedendaagse pianomuziek.

Naast zijn activiteiten als musicus is Tobias Borsboom correpetitor aan het Conservatorium van Amsterdam.

Delen