Sasja Hunnego

Sasja Hunnego studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Herman Woltman. Daarnaast volgde ze lessen bij Wout Oosterkamp, Jard van Nes, Robert Holl, Bernard Kruysen, Anthony Rolfe Johnson, Philippe Hüttenlocher, Diane Forlano, Barbara Pearson, Alfredo Kraus en Anne Sofie von Otter. Ook studeerde ze een jaar aan de Opera Studio Amsterdam.

Al tijdens haar opleiding trad ze op met orkest. Ze werkte met dirigenten als Reinbert de Leeuw, Kenneth Montgomery, Jacques van Steen, Kurt Equiluz, Ed Spanjaard, Lawrence Renes, Alexander Lascai, Jos van Veldhoven en Frans Brüggen. Haar repertoire loopt uiteen van de oratoria van Bach, Händel en Vivaldi, orkestliederen van Mahler, De Falla (El amor brujo), Brahms (Altrapsodie), Prokofjev (Ivan de Verschrikkelijke) en moderne muziek van Andriessen, Van Oosten en Badings. Ook heeft ze speciale affiniteit met het Franse repertoire.

In 1992 kreeg ze een aanstelling aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de periode van 1996 tot 2004 combineerde ze het werk in Den Haag met het geven van hoofdvak zang aan de Hanzehogeschool in Groningen. In 2007 werd Sasja Hunnego aangenomen als hoofdvakdocente aan het Conservatorium van Amsterdam.

De laatste jaren heeft ze zich volledig toegelegd op het lesgeven en is daarbij nauwgezet onderzoek blijven doen naar de geheimen van het zingen. Inmiddels heeft ze haar naam gevestigd als een van de meest vooraanstaande pedagogen van Nederland. In 2012 gaf Sasja Hunnego haar eerste masterclass aan de Universiteit van Stavanger in Noorwegen. Daarnaast gaf ze masterclasses in België en Tsjechië.

Delen