Sára Gutvill

Sára Gutvill (Boedapest, Hongarije) studeerde aanvankelijk Duitse letteren in Wenen, waar ze optrad op met Joods vocaal repertoire in verschillende formaties. Vervolgens studeerde ze zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pierre Mak, en behaalde haar diploma in 2007. Ook volgde ze lessen bij van onder anderen Magda Nádor, Paula de Wit, Margreet Honig, Valérie Guillorit, Rudolf Jansen, Maarten Koningsberger, Udo Reinemann, Claron McFadden en Miranda van Kralingen.

Sára Gutvill beschikt over een breed repertoire: ze zingt liedrepertoire en treedt regelmatig op met pianist Harimada Kusuma. Tegelijkertijd bleef ze ook na haar klassieke studie trouw aan haar wortels in de Joodse muziek en voert ze Jiddische en Sefardische liederen uit met onder anderen de Armeense accordeonist David Yengibarjan. Ook zingt ze graag barokmuziek bij onder andere cantatediensten.

In 2008 zong ze Ottorino Respighi’s Il Tramonto met het Párkányi Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam. In datzelfde jaar vertolkte zij de rol van Second Woman in Purcells Dido and Aneas onder leiding van Claron McFadden. Samen met haar vaste begeleider, Harimada Kusuma, man ze deel aan de masterclass van Thomas Quasthoff bij de Schubertiade in Schwarzenberg in 2013.

Sinds 2013 geeft Sára het vak Duits voor zangers aan het Conservatorium van Amsterdam.

Delen