Rodin Rosendahl

Rodin Rosendahl (1992) studeerde bij Perry Hoogendijk aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2014 zijn bachelordiploma cum laude behaalde. In 2015 rondde hij aan het Conservatorium van Amsterdam het hoofdvak hafa-directie af, dat hij voldge bij Danny Oosterman. Daarnaast volgt hij lessen bij Steven Mead aan het Royal Northern College of Music in Manchester.

Rodin is winnaar van diverse prijzen, zoals de solistenprijs tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in 2013. Ook won hij de prijs voor beste solist tijdens de French Open Brassband Kampioenschappen in 2014 en de Dutch Open Brassband Kampioenschappen in 2016. In 2017 behaalde hij een derde plaats op de internationale Euphonium/Saxhoorn Competitie in Tours, Frankrijk.

Rodin Rosendahl wordt regelmatig gevraagd voor solo-optredens en het geven van masterclasses. In 2012 werd hij door Steven Mead uitgenodigd om als ‘Emerging Young Soloist’ op te treden op de International Tuba/Euphonium Conference. Sinds 2014 is hij euphoniumspeler bij de Fanfare Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht. Daarnaast remplaceert hij bij diverse grote orkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Marinierskapel van de Koninklijke Marine, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia.

Delen