Ramon Lormans

Ramon Lormans is een van de meest gevraagde marimbisten en slagwerkers van dit moment. Hij speelt op regelmatige basis in de grote zalen in Nederland en gaf masterclasses en recitals in Antwerpen, Detmold, Donaueschingen, El Espinar, Keulen, Krakau, Luxemburg, New York, Parijs, St. Petersburg, Tbilisi, Tokio en op het Zeltsman Marimba Festival. Met Eva van Grinsven vormt Ramon het duo Sax & Stix en hij is vaste slagwerker in Lunapark, Temko Music, Duo Houdijk-Lormans en Ensemble Podiumbeesten.

Ramon studeerde van 1998 tot 2001 aan de jongtalentklas van het Fontys Conservatorium. Van 2008 tot 2010 volgde hij lessen bij de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Peter Prommel, Victor Oskam, Walter van Hauwe, Willem Brons en Bart Schneemann, en behaalde zijn masterdiploma in 2010 cum laude. Hij was prijswinnaar van het Prinses Christina Concours (2004), Tromp International (2006), Kamermuziekconcours Almere (2007), Vriendenkransconcours (2008) en in 2012 won hij de Grachtenfestivalprijs.

In 2005 richtte hij met Vincent Houdijk Percussion Friends op, een school voor slagwerktalent. Sinds 2007 is hij hoofdvakdocent marimba aan het Conservatorium van Amsterdam.

Delen