Rachel Xi Zhang

Als soliste, lid van het Joint Venture Percussion Duo en het nieuwe-muzieksextet Looptail treedt Rachel Xi Zhang op op beroemde podia in binnen- en buitenland. Ze heeft vele internationale prijzen gewonnen, waaronder de Vriendenkrans en Het Debuut Concours in Amsterdam. Ook heeft ze een beurs gekregen van het Bernard Haitink Fonds en de Emerging Artists Grant van Boston's St. Botolph Club Foundation.

Rachel heeft concerten en lezingen gegeven op diverse internationale marimbafestivals, zoals het Percussion Festival in het National Centre of Performing Arts in Beijing, China; het International Marimba Festival in Tabasco, Mexico; Zeltsman Marimba Festival in Appleton en Arcata, VS, en het Samobor Music Festival in Kroatië. Als soliste heeft ze opgetreden met onder meer het Shenzhen Symphony Orchestra in China, het European Union Youth Wind Orchestra in Luxemburg en het City of Southampton Orchestra in het Verenigd Koninkrijk.

Rachel studeerde in 2010 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Jan Pustjens, Peter Prommel, Nick Woud, Victor Oskam, Gustavo Gimeno, Mark Braafhart, Arnold Marinissen en Lorenzo Ferrandiz. Van 2010 tot 2014 vervolgde ze haar studie aan het Boston Conservatory bij de marimbavirtuoos Nancy Zeltsman. Sinds 2014 is ze PhD-student aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Delen