Pierre Volders

Pierre Volders studeerde trombone bij George Wiegel aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 1988 cum laude afstudeerde. Ook volgde hij masterclasses bij Michel Becquet, Victor Sumerkin, Bart van Lier en Philip Jones.

Sinds 1997 bekleedt Pierre – na een succesvolle periode bij het Nederlandse Ballet Orkest – de positie van solotrombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast speelt hij bij het New Trombone Collective waarvan hij tevens een van de oprichters is. Op projectbasis speelt hij daarnaast nog bij het World Orchestra for Peace.

Ook is Pierre actief als dirigent. Op het Rotterdams Conservatorium studeerde hij directie bij Arie van Beek, Jaap Koops en Jos van de Sijde. Hij leidt muziekvereniging Amicitia Landsmeer en sinds juni 2009 is hij dirigent van Amsterdam Brass.

In 1998 werd Pierre benoemd tot hoofdvakdocent trombone aan het Conservatorium van Rotterdam. In het najaar van 2011 maakte hij de overstap naar het Conservatorium van Amsterdam, waar hij de positie van studieleider van de klassieke koperafdeling bekleedt.

Delen