Omar Tomasoni

Omar Tomasoni (Orzinuovi (Brescia), 1984) studeerde bij Sergio Malacarne aan het Conservatorio ‘Luca Marenzio’ in Brescia, waar hij zijn diploma cum laude behaalde. Hij volgde masterclasses bij verschillende internationaal vooraanstaande trompettisten, zoals Pierre Thibaud, Fred Mills, Stephen Burns, Hans Gansch, John Miller, Max Sommerhalder, Giuseppe Bodanza, Vincent Penzarella en Philip Smith. Hij heeft eerste prijzen gewonnen op het Concorso Musicale Città di Cremona (in 1996 en 1997) en de Città di Manerbio in 1999.

Omar was actief als solotrompettist in verschillende orkesten in Italië en daarbuiten, zoals het Orchestra del Teatro alla Scala, het Janácek Festival Orchestra, het World Youth Orchestra en de Seoul Philharmonic. Van 2001 tot 2003 was hij actief lid van het European Union Youth Orchestra, waarvoor hem de bronzen medaille van de Intaliaanse Republiek voor grote artistieke verdienste werd toegekend. Van 2004 tot 2008 was hij solotrompettist in het Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino, o.l.v. Zubin Mehta, en van 2008 tot 2013 in het Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia in Roma, o.l.v. Antonio Pappano.

Sinds augustus 2013 is hij solotrompettist in het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast had hij een aantal prestigieuze engagementen bij het Mozart Orchestra, het Mahler Chamber Orchestra en de Musicians for Human Rights Association.Omar is ook actief als solo-, duo- en kamermusicus, onder andere in het beroemde Italiaanse Wonderbrass Quintet, waarvan hij mede-oprichter is.

Delen