Olivier Thiery

De Fransman Olivier Thiery is een internationaal gerenommeerd contrabassist. Zijn carrière begon in 2008 in Amsterdam bij het Koninklijk Concertgebouworkest en sinds 2012 speelt hij ook bij Camerata RCO.

Tijdens zijn studie aan de Folkwang Hochschule in Essen, Duitsland, wijdde Olivier zich aan de solo- en kamermuziekliteratuur. Dit resulteerde in het winnen van de derde prijs op het internationale ARD-concours in 2009 en een groot aantal optredens als solist en in talrijke kamermuziekconcerten op festivals als het West Cork Chamber Music Festival, het Schiermonnikoog Internationaal Kamermuziekfestival, Musique à l'Emperi in Salon de Provence, in gezelschap van musici als Alexei Ogrintchouk, Emmanuel Pahud, Eric Le Sage, Daishin Kashimoto, Anthony Marwood. In 2013 nam Olivier zijn eerste cd, Illuminated Bass, met werken van Schubert, Schumann, Hindemith en Bottesini, op bij Challenge Records International.

Sinds 2014 is Olivier Thiery hoofdvakdocent contrabas op het Conservatorium van Amsterdam. Hij bespeelt een contrabas van C. Candi (ca1920), die hij in bruikleen heeft uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

Delen