Nino Gvetadze

Nino Gvetadze (Tbilisi, Georgië) heeft een drukke internationale carrière en wordt door critici wereldwijd geprezen. Ze won verschillende prijzen, zoals de tweede prijs, persprijs en publieksprijs op het internationale Franz Liszt Pianoconcours in 2008 en de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award in 2010.

Nino Gvetadze studeerde in Tbilisi bij Veronika Tumanishvili, Nodar Gabunia en Nana Khubutia. Na haar afstuderen verhuisde ze naar Nederland om verder te studeren bij Paul Komen en Jan Wijn. Sinds 2008 speelt Nino in het Arosa Trio met Frederieke Saeijs en Maja Bogdanovic.

Nino Gvetadze heeft recitals gegeven over de hele wereld en gewerkt met dirigenten als Michel Plasson, Yannick Nézet-Séguin, Michel Tabachnik, John Axelrod en Jaap van Zweden, en met orkesten als de symfonieorkesten van Rotterdam, Den Haag, Brussel en Seoel en het Nederlands Philharmonisch Orkest, de Bergische en de Rheinische Philharmonie, en de Münchner Symphoniker. Ook maakte ze toernees met het Mahler Chamber Orchestra, de Kammerakademie Potsdam en Amsterdam Sinfonietta.

Delen