Nick Woud

Nick Woud studeerde slagwerk en pauken aan het  Conservatorium van Amsterdam bij Jan Labordus en Jan Pustjens. Vanaf zijn achttiende speelde hij in het Concertgebouworkest, het Nederlands Kamerorkest en alle grote Nederlandse orkesten. Op 22-jarige leeftijd trad hij toe tot het Nederlands Radio Philharmonisch Orkest, eers als slagwerker en later als eerste paukenist. In mei 2002 werd hij lid van het Koninklijk Concertgebouworkest, waar hij de positie van eerste paukenist deelt met Marinus Komst.

Als solist speelde Nick Woud werken van Siegfried Matthus en Toru Takemitsu met het Nederlands Radio Philharmonic Orkest. Met het Internationaal Blazersensemble speelde hij op het Wereldmuziekconcours in Kerkrade Gordon Jacobs Timpani concerto. Daarnaast speelt hij al vele jaren barok-pauken in ensembles als het Gustav Leonhardt Consort, de Nederlandse Bach Vereniging en Bach Collegium Japan.

Zijn interesse in de technische kant van de pauken leidde tot een langdurige samenwerking met Adams Paukenfabriek. Als adviseur is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van Adams-pauken. Het laatste project was het ontwikkelen van de Adams Schnellar-pauken. Nicks paukenstokken worden over de hele wereld gebruikt door grote namen.

Nick Woud is al jaren als hoofdvakdocent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast heeft hij lange tijd de slagwerksectie van het Nederlands Jeugdorkest gecoacht. Sinds 2011 is hij coach van het European Union Youth Orchestra. Hij heeft drie paukenmethodes gepubliceerd. Als componist schreef hij verschillende werken voor koper in diverse bezettingen, voor slagwerk en pauken, en muziek voor radio en tv.

Delen