Mark Braafhart

Mark Braafhart (1983) studeerde bij Jan Pustjens, Nick Woud, Gustavo Gimeno, Lorenzo Ferrandiz en Victor Oskam en behaalde zijn masterdiploma in 2006. Al tijdens zijn studie werkte hij als remplaçant bij de meeste Nederlandse orkesten; op zijn achttiende speelde hij voor het eerst bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2005 kreeg hij een aanstelling bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. chef-dirigent Valery Gergiev. Daarna, in 2008, volgde hij zijn docent Jan Pustjens op als solo-slagwerker bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Mark heeft met de meeste grote dirigenten van onze tijd gewerkt, zoals Bernard Haitink, Zubin Mehta, Riccardo Chailly, Nikolaus Harnoncourt, Mariss Jansons en Andriss Nelsons. Hij trad op in alle grote zalen van de wereld. Ook speelt hij regelmatig kamermuziek, zowel in Nederland als in het buitenland. 

Mark Braafhart is hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam; samen met zijn collega’s van het docententeam streeft Mark ernaar een nieuwe generatie getalenteerde percussionisten op te leiden. Ook heeft hij masterclasses gegeven in landen als Korea, Costa Rica, Brazilië en Spanje.

Delen