Marion Schaap

Marion Schaap studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Wim Pfister en Lex Eisenhardt, en vervolgde haar studie bij Benjamin Verdery aan Yale University in de Verenigde Staten, waar ze in 1992 haar Master of Music-diploma behaalde.

Sinds 1991 vormt Marion Schaap met Peter Constant het Z.o.o. guitar duo, dat heeft opgetreden op talloze Nederlandse en internationale podia. Ook werkte het duo samen met onder meer het Groningen Gitaarduo, Gitaarsalon Roadshow, pianist Eddy Janning (Erard Ensemble) en celliste Olga Dowbusch-Lubotsky. Inmiddels heeft het duo zo’n vijftien cd’s uitgebracht, waaronder de complete tweestemmige Inventies van J.S. Bach in een unieke weergave op requinto- en baritongitaren, en Sofia Goebaidoelina’s monumentale compositie Repentance, opgenomen onder supervisie van de componiste zelf. Ook nam Marion twee cd’s op voor Naxos met muziek van De Falla en Stravinsky en bracht ze met shakuhachi-meester Andrew Macgregor een succesvolle cd uit van eigen bewerkingen.

Van 1993 tot 1998 was Marion als docent verbonden aan Melbourne University in Australië. Sinds 2016 geeft ze aan het Conservatorium van Amsterdam methodiek, bouw & geschiedenis en bijvak klassiek gitaar geeft. Daarnaast is ze samen met Peter Constant artistiek leider van Stichting Gitaarorkest Nederland, waarmee ze projecten organiseert met zowel het Nederlands als het Europees Jeugd Gitaar Orkest. 

Delen