Marieke Schneemann

Marieke Schneemann studeerde aan de Musikhochschule Stuttgart en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Frans Vester, waar zij het solodiploma cum laude behaalde. Ze won de Nicolai Prijs, de eerste prijs op het Tromp Concours en de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw.

Marieke Schneemann was solofluitist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest met chef-dirigent Valery Gergiev en speelde daarnaast in het Fodor Kwintet, de Amsterdamse Bach Solisten en het Nederlands Blazers Ensemble, waarmee ze over de hele wereld optrad en talrijke tv- en cd-opnamen maakte. Ook is ze regelmatig te gast op internationale kamermuziekfestivals.

Marieke Schneemann maakte cd’s met pianisten Ralph van Raat en Marietta Petkova, cimbalisten Michiel Weidner en Jan Rokyta, multi-artiest Armando en fortepianist Bart van Oort. Ze is lid van het Orlando Kwintet en heeft een eigen serie in Felix Meritis Amsterdam met Schneemann & Co. waarin klassieke kamermuziek op authentieke en moderne instrumenten gebracht wordt in combinatie met toonaangevende performers zoals beeldend kunstenaar Armando, schrijvers Nelleke Noordervliet en ToonTellegen, restaurateur Joop Braakhekke en Rembrandt-specialist Ernst van de Wetering. Ook legt ze zich de laatste jaren toe op het uitvoeren van Berio's Sequenza III voor vrouwenstem en werkt ze als beeldend kunstenaar.

Delen