Marianne Boer

Marianne Boer debuteerde op tienjarige leeftijd leeftijd met een pianoconcert van Haydn. Vervolgens werd ze op haar vijftiende geselecteerd als jong talent voor de jubileumuitzending van Für Elise in de Grote Zaal van het Concertgebouw, waar ze een pianoconcert van Mozart uitvoerde dat live werd uitgezonden op televisie. In 1992 studeerde ze af aan het Sweelinck Conservatorium bij Jan Wijn. Ook studeerde ze muziekwetenschap aan de universiteiten van Amsterdam en Utrecht.

Als soliste heeft Marianne opgetreden met vele pianoconcerten. Ze won het Jacques Vonk Pianoconcours en werd tweemaal onderscheiden met de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw. Daarnaast speelt ze in divverschillende erse kamermuziekensembles. Met Maurice Heugen, solofluitist van de opera te Zürich, vormt ze al meer dan dertig jaar een duo. In 1991 wonnen zij de eerste prijs op het internationale concours Rovero d’Oro te Italië. Haar discografie omvat negen cd's.

In 2012 verscheen een boek met bijbehorende cd met de preludes van de vergeten componist en pianist Mischa Hillesum. Marianne speelde de wereldpremière in de Nieuwe Kerk te Amsterdam en was de editor voor Donemus van de bijbehorende bladmuziekuitgave. De AVRO maakte hierover een televisiedocumentaire. Vele voordrachten met Leo Samama volgden in binnen- en buitenland. Sinds 2013 schrijft Marianne voor het blad Pianowereld. In 2014 nam ze muziek van Chopin op voor de Nederlandse speelfilm ikjijhijzij.

Sinds 1997 is Marianne Boer als docent/repetitor verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook werkte ze vijf jaar lang als hoofdvakdocent piano aan het University College Roosevelt te Middelburg. Tegenwoordig is ze hoofdvakdocent aan de Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent van het CvA.

Website Marianne Boer

Delen