Marc Krone

Marc Krone is regisseur van opera, operette en muziektheater. Hij maakte de afgelopen jaren producties als Aïda, Les pêcheurs de perles, Die stumme Serenade, Wie is Loesje?, Die lustige Witwe, Die Fledermaus, Eugen Onegin, Der Zigeunerbaron, Der Freischütz, Jeruzalem, Dialogues des Carmelites, West Side Story, La tragédie de Carmen, Pagliacci en Bonifatius de musical. Hij regisseerde bovendien de twee eerste Nederlandstalige opera’s ooit: Bacchus, Ceres en Venus en De triomferende min

Marc wordt met name geroemd als regisseur van het lyrische repertoire. Hij werkte samen met gezelschappen als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Blazersensemble, Opera Zuid, het Staatsballet van Charkov, het Dramatheater van Cherkasy, de Staatsopera van Varna, blokfluitkwartet Brisk, Carré en Camerata Trajectina. 

Zijn werk als regisseur werd voorafgegaan door een acteercarrière die begon in New York. Daar kreeg hij zijn opleiding bij Stella Adler en werkte hij er vijf jaar als acteur in vooral klassieke werken van Shakespeare, Molière en Tennessee Williams.
 Na terugkeer in Nederland speelde hij een groot aantal rollen voor televisie, theater en opera. Verder maakte hij deel uit van het Werkteater waar hij, als acteur en regisseur, verantwoordelijk was voor meer dan dertig producties. Vanaf het midden van de jaren negentig richtte hij zich op vooral de musical en speelde hij in producties als Hoera we zijn normaal, Titanic, Company, Merrily We Roll Along en De drie musketiers

Als docent drama en interpretatie is Marc Krone verbonden aan verschillende conservatoria en hogescholen in binnen- en buitenland.

Website Marc Krone

Delen