Maikel Claessens

Maikel Claessens (1991) begon zijn opleiding in de talentklas van Percussion Friends bij Ramon Lormans en Vincent Houdijk en behaalde in 2016 zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam.

Maikel speelt in verschillende ensembles, waaronder Lunatree en Mallet Collective Amsterdam, waarmee hij in juli 2016 samen met Ivo Janssen een cd-opname maakte van Canto ostinato van Simeon Ten Holt in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Daarnaast heeft hij een marimbaduo met Ramon Lormans en speelt hij regelmatig met het Nederlands Blazers Ensemble en Philharmonie Zuidnederland. In zijn soloconcerten komt zijn interesse in toegankelijke experimentele muziek tot uiting, veelal in combinatie met elementen uit de minimal music.

Maikel is methodiekdocent aan het Rotterdams Conservatorium en docent en coördinator van de slagwerkafdeling van de Sweelinck Academie voor jong toptalent aan het Conservatorium van Amsterdam. Zo is hij ook werkzaam bij het Leerorkest, de Muziekacademie van de Internationale School van Amsterdam en Stichting Percussion Friends, waar hij onderdeel is van het artistieke kernteam. Met Stichting Percussion Friends organiseert hij de jaarlijkse Percussion Friends Chamber Music Academy op het Conservatorium van Amsterdam.

Delen