Liviu Prunaru

Liviu Prunaru studeerde bij Alberto Lysy aan de beroemde Menuhin Music Academy in Gstaad en bij Dorothy DeLay in New York. Sinds 2006 is hij concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest.

In 1993 won hij de Prijs Eugène Ysaÿe, de publieksprijs en de tweede prijs op het Koningin Elisabeth Concours. Het winnen van het Juilliard Mendelssohn Concours in 1999 leidde tot zijn solodebuut met de Juilliard Symphony in Lincoln Center, New York. Vervolgens trad hij op als solist met het Royal Philharmonic Orchestra en het London Symphony Orchestra, en gaf hij recitals over de hele wereld.

In mei 2008 soleerde hij voor het eerst met het Concertgebouworkest in een uitvoering van Saint-Saëns' Derde vioolconcert. In december 2012 was hij solist in Dvořáks Vioolconcert, en in juni 2014 in Piazzolla's Las cuatro estaciones Porteñas (Vier seizoenen van Buenos Aires).

Liviu Prunaru bespeelt een A. Stradivari-viool uit 1694, mede dankzij financiering door de Stichting Instituut Gak en aan hem in bruikleen verstrekt door de Stichting Donateurs Koninklijk Concertgebouworkest.

Delen