Karel Deseure

De Belgische dirigent Karel Deseure is zeer actief in België en Nederland, waar hij regelmatig orkesten dirigeert als het Brussels Philharmonic Orchestra, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik, het Antwerp Symphony Orchestra en Het Gelders Orkest.

Karel debuteerde in de afgelopen seizoenen bij het Lucerne Symphony Orchestra, het Nationaal Orkest van België en het Württemberger Kamerorkest in Heilbronn. In het huidige seizoen dirigeert hij het Nieuwjaarsconcert bij het Orkest van het Oosten, maakt hij zijn debuut bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en keert hij terug bij de symfonieorkesten van Zuid-Nederland en Vlaanderen. Ook heeft hij twee keer als assistent-dirigent met het Koninklijk Concertgebouworkest gewerkt. 

Karel is ook actief als operadirigent: in 2016 maakte hij een lovend ontvangen debuut bij Opera Zuid met Puccini’s opera La Bohème, die hij ook uitvoerde in het Grand Théâtre de Luxembourg in december van dat jaar. Vervolgens leidde hij Verdi’s Un ballo in maschera, en in het seizoen 2018-2019 staat Bernsteins A Quiet Place op het programma. Begin 2018 werkte hij met de Dutch National Opera Academy aan een productie van Brittens The rape of Lucretia in Den Haag en Boedapest.

Karel behaalde zijn masterdiploma fluit aan het Conservatorium van Antwerpen. Vervolgens studeerde hij directie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij volgde masterclasses bij Bernard Haitink tijdens het Lucerne Festival 2014, bij Peter Eötvös met het Orchestre Philharmonique de Radio France en bij Christopher Seaman en het Tonhalle Orchester Zürich.In 2012 won hij de tweede prijs en de publieksprijs op het Concours International de Direction d’Orchestre in Parijs, en later dat jaar ontving hij de prestigieuze Kersjesbeurs voor dirigenten.

Delen