Jorrit Tamminga

Jorrit Tamminga studeerde muziek & technologie aan de Hogeschool voor de Kunten Utrecht en sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In beide studies richtte hij zich op elektronische compositie, live electronics en klanksynthese.

Zijn muziek klinkt op uiteenlopende locaties over de hele wereld: in concertzalen en op muziekpodia (Madrid, Amsterdam, Berlijn, Istanboel, Venetië), festivals (Huddersfield, Murcia, Zürich, Stavanger), kerken (Mechelen, Utrecht, Antwerpen), op straat, in fabrieken (Goes, Twente) en vanuit torens (New York, Kaunas, Almere). Hij schreef werken voor uitsluitend sprekers (Barst), strijkkwartet en live electronics (Zephyr Quartet, Powerchords), ensemble (Nieuw Amsterdams Peil Cumulonimbus), saxofoon en live electronics (Rosa Ensemble, Klep Dicht!), carillon en soundtrack (Inside Out, Waterslag) en gamelan en live electronics (Ensemble Gending, Tijdverspilling).

In 2007 kreeg Jorrit de opdracht een eletronische compositie te schrijven voor Erik Bosgraaf, voor de opening van het Festival Oude Muziek. In 2010 schreef hij de muziek voor JANE, een multimedia-muziektheaterwerk met Izhar Elias, Erik Bosgraaf, Paul en Menno de Nooijer. Hij programmeerde live electronics voor verschillende muziekproducties, zoals Void (Muziektheater Transparant), Faust (theatergroep Artery met het Nederlands Kamerkoor) en The Seven Chakras en Nada Brahma, composities van Wim Henderickx. Ook voor Peter Adriaansz programmeerde hij elektronische geluiden.

Jorrit Tamminga is docent compositie elektronische muziek aan het Conservatorium van Amsterdam en sound design aan het Utrechts Conservatorium.

Contact
jorrit.tamminga@ahk.nl

Delen