Jorge Isaac

Jorge Isaac (Caracas, 1974) studeerde in 2002 af bij Walter van Hauwe aan het Conservatorium van Amsterdam. Kort daarna, in 2006, werd hij hoofdvakdocent blokfluit aan het Conservatorium van Amsterdam, als opvolger van blokfluiticoon Walter van Hauwe.

Jorge Isaac won prijzen op vooraanstaande muziekconcoursen, zoals het Internationaal Gaudeamus Vertolkers Concours 2001 (inclusief de speciale prijs voor het beste gebruik van elektronica) en de Krzysztof Penderecki International Competition of Contemporary Music 2001 in Polen (solo-categorie). In 2004 won hij de Jur Naessens Muziekprijs in Amsterdam, met zijn multimediaproductie Mensa Secunda. In 2007 ontving hij een Honorary Award tijdens het prestigieuze Prix Ars Electronica in Oostenrijk voor zijn werk Marionette.

Als solist en docent heeft Isaac alle hoeken van de wereld afgereisd. Hij trad op op internationale festivals en werkte samen met een keur aan gerenommeerde musici. Meer dan 180 composities zijn speciaal voor hem geschreven, waardoor hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke blokfluitisten wereldwijd.

Jorge Isaac houdt zich bezig met oude en nieuwe muziekprojecten, zijn pedagogische activiteiten aan het Conservatorium van Amsterdam en uiteenlopende producties in samenwerking met Visisonor Media Productions.

Delen