Jean-Baptiste Milon

Jean-Baptiste Milon (1987) studeerde aan het Conservatorium van Bordeaux bij Hervé N’Kaoua en behaalde zijn masterdiploma aan het CNSM in Parijs CNSM bij Jacques Rouvier. Begeleiding en kamermuziek speelden een belangrijke rol in zijn opleiding: hij volgde de begeleidingscursus van Françoise Larrat, de Lied & Mélodie-cursus van Jeff Cohen, de prima vista-training van Florent Boffard en de kamermuziekklassen van Claire Désert en Diana Ligeti.

Tijdens een jaar in Dublin, Ierland, begeleidde hij de zanglessen van Veronica Dunne, Lynda Lee en Virginia Kerr en zette daarmee zijn eerste stappen in de operawereld. In 2011 vestigde hij zich in Nederland, waar hij zanglessen begeleidde van Vitali Rozynko, Ira Siff en James McCray, en masterclasses van onder anderen Maarten Koningsberger, Sytse Buwalda, Francis van Broekhuizen, Wiebke Göetjes, Gidon Saks, Wiebe-Pier Cnossen en Gabrielle Mouhlen.

In samenwerking met Stichting Opera aan de Schie ontwikkelde hij zijn eigen zangworkshop, Bootcamp La Mélodie Française. Ook is hij vaste begeleider van het Klassiek Open Podium in Schiedam. Tevens verleende hij zijn medewerking aan verschillende projecten van het Rotterdams Operakoor, het Toonkunstkoor Rotterdam en het ProjektKoor Rijswijk.

Naast zijn activiteiten op het gebied van muziektheater is Jean-Baptiste ook pianodocent. Hij organiseert maandelijkse leerlingavonden bij Vivaldi Music Lessons en geeft bijvak piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds januari 2018 is hij docent Liedklas aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Delen