Jan Hoijtink

Jan Hoijtink studeerde piano bij Thom Bollen en Jan Wijn. Bij eerstgenoemde studeerde hij cum laude af. Vervolgens behaalde hij in 1981 zijn einddiploma Uitvoerend Musicus met aantekening Kamermuziek.
Naast zijn privé-lespraktijk is Jan correpetitor aan het Conservatorium van Amsterdam en begeleidt hij instrumentalisten en vocalisten bij hun tentamens en examens aan het Conservatorium. Ook begeleidt hij regelmatig deelnemers op muziekfestivals en bij masterclasses en concoursen op het gebied van kamermuziek. Hierbij vallen de deelnemers regelmatig in de prijzen.

Met violiste Helma Leenhouts vormt Jan een duo, waarmee hij door de jaren heen een omvangrijk repertoire heeft opgebouwd, en vele concerten heeft gegeven in binnen- en buitenland, zoals in Duitsland, Estland, Finland en Zwitserland. Ook is Jan lid van het Lovisa Pianotrio, dat bestaat uit bovengenoemd duo en de celliste Monique Bartels. Dit trio heeft een indrukwekkend repertoire dat reikt van klassiek tot hedendaags. Tevens brengt het trio stukken ten uitvoer in het kader van zogenaamde themaprojecten.

Delen