Hester Groenleer

Hester Groenleer (1980) studeerde blokfluit aan het Conservatorium van Amsterdam bij Paul Leenhouts, waar ze zowel haar bachelor- als haar masterdiploma cum laude behaalde. Ze richt zich op moderne improvisatiekunst, hedendaagse kamermuziek en repertoire voor renaissanceconsort.

Met haar ensembles The Royal Wind Music, Seldom Sene en haar duo met organist Matthias Havinga gaf Hester vele concerten op festivals en podia in binnen- en buitenland, waaronder Het Concertgebouw in Amsterdam, het Boston Early Music Festival (Verenigde Staten) en de Berliner Tage für alte Musik. Ze won verschillende prijzen op concoursen, waaronder de eerste prijs op het Concours International d'Ensembles de flûte à bec in Le Mans (Frankrijk) met Seldom Sene. In maart 2011 werd aan ditzelfde kwintet unaniem de Prix d'Interpretation van het toonaangevende Internationale Kamermuziekconcours in Illzach (Frankrijk) toegekend. In 2014 won ze eveneens met Seldom Sene de eerste prijs, de persprijs en publieksprijs tijden het Internationaal Van Wassenaer Concours van het Festival Oude Muziek met als bekroning een tournee van elf concerten door Nederland tijdens het Seizoen Oude Muziek in februari 2016. Met The Royal Wind Music was ze prijswinnaar van De Vriendenkranscompetitie van het Concertgebouw en het Concertgebouworkest.

Hester Groenleer is docent bij het Conservatorium van Amsterdam en de afdeling educatie van Het Concertgebouw in Amsterdam.

Delen