Gwyneth Wentink

Gwyneth Wentink is een internationaal beroemde harpiste en cultureel vernieuwer. Met een repertoire dat reikt van klassiek tot experimenteel heeft ze opgetreden op de meest prestigieuze concertpodia ter wereld, zoals Carnegie Hall en het Lincoln Center in New York, de Royal Albert Hall en het Royal Opera Hall in Londen en het Konzerthaus in Berlijn. Veel componisten hebben werk voor haar geschreven, onder wie Theo Loevendie, Marius Flothuis en Terry Riley. 
Gwyneth Wentink is soloharpiste bij het Orchestre Révolutionnaire et Romantique en de English Baroque Soloists o.l.v. Sir John Eliot Gardiner. 
Daarnaast introduceerde ze de harp in de klassieke Indiase muziek en treedt ze regelmatig op met grootheden als Pt Hariprasad Chaurasia. Ze heeft vele prijzen gewonnen, zoals de Nederlandse Muziekprijs in 2007, de Israel Harp Competition and the Young Concert Artists Auditions in New York.

Gwyneth Wentink is tevens actief als promotor van genre-overschrijdende kunst. Ze is directeur en oprichter van State of the United Arts, een denktank op het gebied van kunst, waarmee ze Canto Ostinato Audio Visual en de audiovisuele voorstelling In Code maakte. Canto Ostinato Audio Visual heeft een uitgebreide toernee in Nederland gemaakt en is gespeeld in steden als Tokio, Sydney, New York en Moskou. Ook werd de productie gekozen voor het Koningsdagconcert van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, en voor een opvoering tijdens hun staatsbezoek aan Canada in 2015. 

Als artistiek leider van de interdisciplinaire kunstorganisatie TodaysArt is Gwyneth Wentink verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de artistieke visie van een internationaal kunstplatform dat voor hun Nederlandse festival in 2015 207 concerten, dertigduizend bezoekers en een symposium voor vernieuwing en onderwijs realiseerde. 

Delen