Gustavo Trujillo Delgado

Gustavo Trujillo Delgado (La Orotava, Tenerife, 1972) studeerde klarinet, compositie en theorie der muziek aan de conservatoria van Tenerife, Amsterdam en Rotterdam. Sinds 2000 combineert Gustavo zijn loopbaan als componist met pedagogische activiteiten in binnen- en buitenland.

Gustavo heeft een veelzijdige productie, met werken voor orkest, koor, kamermuziek, liederen, elektronische muziek, concerti en solowerken, muziek voor theater, dans en video art. Maar ook omvangrijke bewerkingen en her-composities van werken van odner anderen Rossini, De Falla, Granados, Bach en Rautavaara. Daarnaast heeft hij een solide reputatie opgebouwd met zijn pedagogische workshops, lezingen en concertinleidingen.

Gustavo woont in Amsterdam, waar hij muziektheorie doceert aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij speelt klarinet en is een ervaren koorzanger. Ook is hij artistiek adviseur van PA’dam Kamerkoor, als componist en docent verbonden aan het Festival de Música de Cámara Villa de La Orotava en het Quantum Ensemble, en werkzaam als freelance lector, arrangeur en componist.

Delen