Gustavo Gimeno

Gustavo Gimeno is een veelzijdig musicus met een brede achtergrond als slagwerker, solist, kamermusicus en docent. Als kamermusicus trad hij onder anderen op met het pianistenduo Katia and Marielle Labèque, violiste Janine Jansen en trompettist Reinhold Friedrich en bij het Koninklijk Concertgebouworkest soleerde hij in werken van Wolfgang Rihm en Magnus Lindberg. Hij werkte nauw samen met componisten als Theo Loevendie, Jacob ter Veldhuis, Pierre Boulez, Magnus Lindberg, Peter Eötvös en George Benjamin.
Nadat hij in april 2002 werd aangenomen als solo-slagwerker bij het Koninklijk Concertgebouworkest, wilde hij zich als musicus verder blijven ontwikkelen en ging hij orkestdirectie studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast volgde hij lessen en masterclasses bij dirigenten als Ed Spanjaard, Hans Vonk en Iván Fischer.

Na een driejarig chef-dirigentschap van het Amsterdamse Symfonieorkest Con Brio is Gustavo Gimeno sinds begin 2012 artistiek leider en chef-dirigent van Het Orkest Amsterdam. Bij het Koninklijk Concertgebouworkest is hij van 2012 tot 2014 voor een aantal concerten assistent-dirigent van Mariss Jansons, een functie waarvoor hij recentelijk ook is uitgenodigd door Claudio Abbado en het Mozart Orchestra. In 2014 maakte hij zijn debuut als dirigent bij het Concertgebouworkest.

Gustavo Gimeno is hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij gaf masterclasses in onder meer Duitsland, Engeland, Japan, Zuid-Korea, Rusland, de Verenigde Staten en Taiwan.

Delen