David Kuyken

Pianist David Kuyken maakte al tijdens zijn opleiding zijn debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en in de Queen Elizabeth Hall in Londen, alwaar hij studeerde bij Peter Feuchtwanger. Hij was prijswinnaar op het Internationale Pianoconcours te Santander in Spanje. Hij ontving daar ook de prijs voor de beste interpretatie van hedendaagse muziek.

David Kuyken is een zeer veelzijdig pianist. Hij heeft met verschillende orkesten gespeeld in binnen- en buitenland onder dirigenten als Comissiona, Montgomery, Haenchen, Lazarjev, Ros Marbá, Vedernikov, Vonk, Östmann, Brüggen en Spanjaard. In 2001 maakte hij samen met zijn duo-partner Brenno Ambrosini zijn debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Hans Vonk. In 2003 volgde zijn solodebuut bij dit orkest.

Naast recitals geeft David Kuyken ook talloze kamermuziekconcerten in verschillende bezettingen in binnen- en buitenland. Zo speelde hij samen met violisten Janine Jansen, Candida Thompson en Ilya Grubert. Daarnaast treedt hij op met het Prazak- en Mandelring Strijkkwartet. Ook is hij regelmatig te horen op de Nederlandse radio.

Op cd verschenen de pianoconcerten van Ton de Leeuw, Kees van Baaren en Jurriaan Andriessen. Zijn solo-cd’s met Nederlandse componisten en pianosonates van Schubert zijn door de pers lovend ontvangen.

David Kuyken is hoofdvakdocent piano aan het conservatorium te Amsterdam en Den Haag. Hij is een veelgevraagd jurylid en geeft regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland.

Delen