David Bollen

David Bollen studeerde viool bij Jan Bor en Bouw Lemkes in Amsterdam en piano aan het Mozarteum in Salzburg. Daar was hij begeleider bij verschillende masterclasses tijdens de Internationale Sommerakademie. In Nederland werkte hij bij De Nederlandse Opera, Opera Zuid, Opera Trionfo en voor verschillende losse operaproducties, alsmede voor het vocalistenconcours in Den Bosch en het Cristina Deutekomconcours in Enschede.

Hij begeleidde masterclasses van gerenommeerde operasterren, liederenzangers, zangpeadagogen en coaches zoals Margreet Honig, Ira Siff, Regine Crespin, Mikeal Eliasen, Graig Rutenberg, Jerome Hines, Elly Ameling en Udo Reinemann. Hij treedt regelmatig op in liederenrecitals met zangers als Marcel Reijans, Mattijs van de Woerd en Jan Willem Baljet. Als kamermusicus won hij in 1999 samen met Janine Jansen en Cristian Poltera het Charles Hennen-kamermuziekconcours.

David Bollen trad op in binnen- en buitenland, voor radio en televisie, onder andere met ensemble Frommermann, waar hij sinds de oprichting in 2005 deel van uitmaakt.

Delen