Danny Oosterman

Danny Oosterman (1957) studeerde trompet, klarinet en harmonie- en fanfaredirectie aan het Utrechts Conservatorium. Hij geeft sinds 1975 met groot succes leiding aan orkesten op het hoogste niveau en behaalde hiermee uitstekende resultaten tijdens nationale en internationale muziekwedstrijden. Als docent hafa-directie aan het Conservatorium van Amsterdam en het Utrechts Conservatorium leidde hij vanaf 1992 vele inmiddels succesvolle dirigenten op. Daarnaast is hij een veelgevraagd jurylid voor muziekwedstrijden.

Als arrangeur is Danny verantwoordelijk voor talloze transcripties van uiteenlopende aard. Hij werkt intensief samen met verschillende componisten om ook het originele repertoire voor fanfáreorkest uit te breiden. In 2006 ontving hij de Piebe Bakker Award, een landelijke onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de opleiding van jonge musici.
Momenteel heeft Danny Oosterman de artistieke leiding over verschillende orkesten, waaronder het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO).

Delen