Daniel Reuss

Daniel Reuss (1961) studeerde koordirectie aan het conservatorium van Rotterdam bij Barend Schuurman. In 1990 werd hij artistiek leider van Cappella Amsterdam, dat zich onder zijn leiding zowel in oude muziek als in het moderne en hedendaagse repertoire in Nederland een prominente positie verwierf. Met Cappella Amsterdam bracht hij zeer positief ontvangen cd’s uit, zoals Lux Aeterna (bekroond met de Diapason d’Or 2009), de cd met psalmen van Sweelinck en de cd met Janáĉeks Choral Works, die een Edison ontving. Ook de cd Missa Solemnis met het Orkest van de 18e Eeuw werd lovend ontvangen. In het najaar van 2018 verscheen een cd met werken van Josquin des Prez.

Van 2003 tot 2006 was hij chef-dirigent van het RIAS Kammerchor in Berlijn. Ook met dit koor maakte hij een aantal succesvolle cd's, zoals Le vin herbé (Martin), Solomon (Händel) en Les noces (Stravinsky). De cd’s werden onderscheiden met diverse prijzen, waaronder de Preis der Deutsche Schallplattenkritik, de Echo Award, de Diapason d’Or en Choc du Monde de la Musique. Van 2008 tot 2013 combineerde Daniel Reuss zijn werkzaamheden als artistiek leider van Cappella Amsterdam met het chef-dirigentschap van het Estonian Philharmonic Chamber Choir.

Daniel Reuss werkt geregeld samen met ensembles en orkesten uit heel Europa, zoals de Akademie für Alte Musik Berlin, MusikFabrik, het Scharoun Ensemble en het Orkest van de 18e Eeuw. Sinds 2015 is Daniel Reuss tevens chef-dirigent van het Ensemble Vocal Lausanne.

Website Daniel Reuss

Delen