Daniël Kramer

Daniël Kramer geniet bekendheid als een veelzijdig en bevlogen pianist en is veelvuldig te horen op binnen- en buitenlandse podia. Op jonge leeftijd kreeg hij les van Ton Hartsuiker. Vervolgens studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Håkon Austbø, waar hij zijn masterdiploma met onderscheiding behaalde. Ook kreeg hij les van onder anderen Rudolf Jansen, Willem Brons, Murray Perahia en Claude Helffer. Hij won prijzen op het Prinses Christina Concours 1994 (nationale eerste prijs), het Concorso Seghizzi 2008 (eerste prijs als duo met sopraan Sabine Wüthrich) en het concours Olivier Messiaen in Parijs 2007.

Als kamermusicus werkt Daniël samen met musici als Janine Jansen, Nobuko Imai, Liza Ferschtman en Charles Neidich. Als solist heeft hij opgetreden met onder andere het Residentie Orkest, de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Peter Eötvös, het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Werner Herbers en het NJO o.l.v. Reinbert de Leeuw. Hij werkte samen met verschillende componisten, waaronder George Benjamin, Louis Andriessen, Toshio Hosokawa en Sofia Goebaidoelina, en heeft van veel hedendaagse werken de première gegeven.

Daniel is ook werkzaam als repetitor. In die hoedanigheid werkte hij met musici als Nikolaus Harnoncourt, Anne Sofie von Otter, Joseph Calleja, Antonio Pappano en Nicolai Znaider.

Delen