Borys Fedorov

De Oekraïense pianist Borys Fedorov is al meer dan drie decennia als docent verbonden aan het Staatsconservatorium van Kiev en aan de speciale Lysenko-muziekschool voor jong talent in Kiev. Veel van zijn studenten maken internationaal carrière.

Als solist heeft Borys Fedorov opgetreden met vele orkesten. Ook gaf hij onlangs een concert als duo met zijn dochter Anna Fedorova in  het Concertgebouw Amsterdam en maakte hij een toernee door China, waar hij masterclasses en recitals gaf. Zijn repertoire omvat werken van componisten uit vele verschillende stijlperioden; hij heeft onder meer opnamen gemaakt van werken van Scarlatti, Haydn, Debussy, Ravel, Albeniz, Rachmaninov en Messiaen, en van Oekraïense componisten als Mykola Lysenko, Pjotr Schurovsky en Valentin Silvestrov. In 2020 werd hem door de president van Oekraïne de titel Honorair Artiest van Oekraïne toegekend.

Sinds 2020 legt Borys Fedorov zich ook toe op componeren. Zijn composities zijn al te horen geweest op de Nederlandse radio. Ook zijn ze uitgevoerd op het Stift International Music Festival en het concert ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van het Nederlandse label Channel Classics.

Website Borys Fedorov

Delen