Anneleen Schuitemaker

Anneleen Schuitemaker (1992) studeerde bij Erika Waardenburg aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2014 haar bachelordiploma behaalde. Ze vervolgde haar studie in de masteropleiding, die ze in 2018 afsloot met een 9,5. Ze won diverse prijzen, waaronder de eerste prijs en de publieksprijs op het Rosa Spier Harpconcours (2011) en de eerste prijs op het 5e Internationale Harpconcours in Sandstedt, Duitsland (2014).

Anneleen heeft een passie voor orkestspel. Als academiste speelde ze van 2015 tot 2017 bij de Staatskapelle Berlin en van 2017 tot 2019 bij het Gürzenich-Orchester Köln. Ook remplaceert ze regelmatig bij diverse orkesten in binnen- en buitenland, waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Stavanger Symphony Orchestra, Rundfunk-Sinfonie Orchester Berlin en WDR Sinfonieorchester Köln.

Sinds 2020-2021 is Anneleen als vaste harpiste verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Ze heeft opgetreden in Europa, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten. Ook soleerde ze bij verschillende orkesten in harpconcerten van onder anderen Boïeldieu, Debussy, Dittersdorf, Händel, Mozart, Reinecke en Rodrigo. Onlangs voerde ze drie keer de Danse profane van Debussy uit met het Concertgebouworkest o.l.v. Iván Fischer in de grote zaal van het Concertgebouw.

Op het gebied van kamermuziek is Anneleen actief in ensembles van uiteenlopende bezettingen. Zo maakt ze sinds 2011 deel uit van het Borealis Trio, een ensemble in de bezetting van fluit, viool en harp. Het trio won in 2012 een tweede prijs op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en was van 2014-2018 verbonden aan de stichting Live Music Now. Ook vormt Anneleen een vast duo met trombonist Jeffrey Kant.

Anneleen bespeelt een Lyon & Healy style 23-concertharp (Bronze), in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Delen