Aisling Casey

Aisling Casey (Cork, Ierland) behaalde een bachelordiploma in muziek en toegepaste psychologie aan het University College in Cork. Vervolgens ging ze naar Duitsland om hobo te studeren bij Klaus Becker aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover. Na afronding van haar studie vestigde ze zich in Amsterdam, waar ze de positie van co-aanvoerder hobo kreeg in het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest. Ook was ze aanvoerder hobo bij de Radio Kamer Filharmonie totdat het orkest in 2013 werd opgeheven. Momenteel is ze aanvoerder hobo bij het Radio Filharmonisch Orkest.  

Ze won de eerste prijs op de Isle of Wight International Oboe Competition (tegenwoordig de Barbirolli Competition), wat leidde tot een aantal belangrijke concerten, zoals haar debuutrecital in de Purcell Room in Londen en optredens op het Kuhmo Chamber Music Festival in Finland, het Besançon Festival in Frankrijk, het Mananan Festival op het Isle of Man en het West Cork Chamber Music Festival in Ierland. Aisling heeft opgetreden met vele beroemde musici en orkesten, zoals violist Nigel Kennedy, met wie ze een toernee door het Verenigd Koninkrijk en Ierland maakte en Bachs Concerto voor viool en hobo opnam voor EMI Classics. Ook is ze actief als jurylid bij competities, zoals de Europese editie van de Lions Club Oboe Competition en het Grachtenfestival Conservatoriumconcours.

Aisling Casey heeft jarenlang lesgegeven aan Codarts, Rotterdam. Ook is ze vaste gastdocent aan de Cork School of Music in Ierland en geeft ze masterclasses in binnen- en buitenland, zoals op de beroemde Dartington International Summer School. Ze is mede-oprichter van Splendor, een met prijzen bekroonde nieuwe muziektempel in Amsterdam, en van Splendor Kids, de educatieve tak van Splendor die zich richt op muziekonderwijs voor peuters en kleuters. Ook is ze een van de oprichters van het muziekgezelschap Ludwig en artistiek leider van het jaarlijkse St. Patrick’s Festival in Amsterdam.   

Website Aisling Casey

Delen